SOSA

SOSA (Songs Of South Africa) bestaat uit:

Rolf Delfos – alt sax, tenor sax
Koen Smits – trompet
Jeroen Verberne – trombone
Rein Godefroy – piano
Eric van der Westen – contrabas
Pascal Vermeer – drums

De afgelopen decennia hebben saxofonist Rolf Delfos, bassist Eric Van der Westen en drummer Pascal Vermeer elk een speciale band opgebouwd met Zuid-Afrikaanse musici en hun muziek. Ze hebben al vele malen opgetreden in Zuid-Afrika en er is altijd een waardevolle uitwisseling geweest; de samenwerking en de behoefte om deze muziek te ervaren en waar mogelijk bij te dragen om deze muzikale rijkdom van informatie door te geven.

Rolf Delfos slaagde er onlangs in 14 stukken te arrangeren voor toonaangevende Zuid-Afrikaanse jazzmusici in het kader van het Pretoria Jazz Festival, die zij met SOSA ten gehore brengen.

Van der Westen maakte deel uit van de eerste golf van internationale artiesten na het culturele verbod (tegen apartheid) en werd uitgenodigd om op te treden tijdens het Guiness Jazz Festival in Johannesburg van 1993. Hij speelde met de meeste componisten waarvan het materiaal op SOSA’s live-album Songs Of South Africa te horen is. Ook produceerde hij het album “Homage” (waarop zowel Van Der Westen als Vermeer als ritmesectie te horen zijn) van de gerenommeerde trompettist Feya Faku.

Dat deze muziek geweldig werkt met live publiek, blijkt wel uit de keuze voor een live-opname van het album voor een stomend en enthousiast publiek van Jazz Club Paradox. Verwacht een indrukwekkend en verbluffend optreden waarbij de onmiskenbare elementen uit de jazz samenkomen met de traditionele muziek van Zuid-Afrika.   

0
Your Cart
Your cart is empty.